20.1.2018 Ossi Sippola

 

Siivikkalan Omakotiyhdistys ry.

 

Toimintakertomus vuodelta 2017

 

Vuosi 2017 oli yhdistyksen 56. toimintavuosi.

 

Hallinto

 

Puheenjohtaja
Ossi Sippola

jäsenet:


Seppo Peltola varapj.
Jouko Pyysalo
Heikki Mäkelä
Rauno Erenius
Timo Myllyntausta
Pertti Kallionsivu
Tuija Rintala
Tapio Yrjölä

Varajäsenet:

 

Saara Koivunen sihteeri

Kaisa Rantee tal.hoitaja

Susanna Rasi

Jarmo Palsinajärvi

Veijo Kröger
Jarmo Piskonen
Janne Toivonen
Paavo Susi


Toiminnantarkastajina toimivat Jukka ja Tuija Annala

 Jäsenistö

Yhdistykseen kuului vuoden 2016 lopulla 688 jäsentä.

 Tiedotus

Yhdistyksen toiminta-alueella jaettiin omakotiyhdistyksen Siivikkalan Sanomat -tiedotuslehteä suunnitelman mukaisesti 4 numeroa. Lehti jaettiin aina talkoilla OKY:n hallituksen jäsenten toimesta. Nettisivuja on pidetty yllä. Lehden toimittajana / päätoimittajana on ollut koko sen ilmestymisen ajan Ossi Sippola. Kaiken kaikkiaan 26-27 vuotta.

 Kokoukset

Sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset pidettiin.

Hallitus kokoontui 7 kertaa vuoden 2017 aikana:

 Urheilu ja liikunta

Perinteiset hiihtokilpailut ei lumipulan vuoksi ollut mahdolliset. Pilkkikilpailut pystyttiin pitämään. Kisat pidettiinkin tällä kertaa Serlapuiston rannasta käsin, Siivikkalanlahdella.

Lasten kesäkisat pidettiin Suomi Sata hengessä, jossa koristelu asiaan kuluva, ilmapalloin ja poskilipuin. Suomen tarralipuin.  Aikuisille pidettiin kuulakisa ja  Petanque-turnaus ja Petanquepallojen tarkkuusheittokilpailu. Lisäksi oli erilasia aktiviteettejä nopeuteen, tarkkuuteen ja jopa älyyn perustuvia kilpailuja, kuten Speed stacking ja rimagolf sekä Frispii golf oli viritetty paikalle. Kaikki palkittiin ruhtinaallisesti.

 Kaluston vuokraus

 Kaluston vuokraaminen jatkui, suhteellisen vilkkaana. Kaluston lainaustoimintaa jatkettiin, kärryn uudella parkkipaikalla, kunnes Kallionsivu ja Kröger oli sen ensin peruskunnostaneet, vuoden alkupuoliskolla. Laite­vuok­raustoiminnan hoitamisesta vastasivat Jarmo Piskonen (kärry) Jan Nickull ja Saara Koivunen muut laitteet sekä Veijo Kröger pitkät tikkaat ja tapetointiteline..

 Projektit ja muu toiminta

 OKY käynnisti laavuhankkeen, jossa arkkitehtinä on toiminut hallituksemme jäsen Kaisa Rantee. Lupaprosessi saatiin käyntiin ja tarjous laavun hirsitöistä.

 Muu toiminta

 Pertti Kallionsivun jättiputken torjunta jatkui mutta nyt selvästi vähäisempänä, kuin aiempina vuosina.  

 OKY järjesti koulun taustalla tapahtuvan metelöinnin ja katolle kiipeilyn tiimoilta koululla tilaisuuden, johon osallistui mm. Poliisi ja rakennuttaja insinööri. Nuorison kanssa sovittiin palavereita mutta he eivät niihin koskaan ilmestyneet paikalle. Päätökseksi, monen mutkan kautta tuli lukittavan portin asentaminen kyseiselle väylälle, jotta kulku koulun taakse voitiin mopoautoilla estää. OKY otti vastuun portin sulkemisesta, perjantai-iltaisin. Portin sulkemiseen vuorollaan osallistui Rasi, Koivunen, Susi ja Sippola sekä Ermi ainoana lähiasukkaista.

  OKY:llä oli edustus ja tekijät Myllypuron kalaportaiden rakentamisprojektilla, joka nyt jatkui seurannalla. Porrasprojektin vastuu oli Ylöjärven kaupungilla. Portaiden havaittiin auttavan lohikalojen nousussa Keijärveen saakka. Rauno

Erenius on seurannut asiaa ansiokkaasti ja pitänyt hallituksen jäsenet ajan tasalla asioiden kehittymisestä.

 Vuoden 2017 aikana tutkittiin myös koiratarhan hankkimisen ”eväät”, puheenjohtajan pitäessä neljä tilaisuutta. Eväitä eli tarvetta koiratarhalle ilmeni auttamattoman vähän.

 Vuoden 2017 aikana tehtiin myös päätös rakentaa laavu lintutornin läheisyyteen. Projekti on tammikuussa 2018 luvanhakuvaiheessa.

 Retki

 OKY järjesti kimppakyydein, jo toisen retken Tarastenjärven jätevoimalaitokselle. Matkalle lähteneet olivat näkemäänsä tyytyväisiä.

Kesällä järjestettiin Purimo risteily / Irwinin musiikkiteatteri Hämeenkyrössä, samalla matkalla. Mukana 20 osallistujaa.

 Kylätupa Vadelma

 Kylätupa Vadelmaa on kehitetty edelleen. Ulkoinen ilme antaa mahdollisuuden kaikenlaiseen toimintaan. Tiloissa on hierontaa kahden hierojan voimin, 2-3 päivänä viikossa. OKY:n hallitus pitää kokoukset Vadelmalla. Ilmoitustaulut ovat toimineet ilmoitustauluina ja paikkana muutamalle mainokselle. Muutama menneitä muistellen ja lasten synttäritapahtuma on ollut Vadelmalla. Keväällä oli suurehko juoksutapahtuma. Satunnaisia kokouksia, lasten kutsuja yms.

 Yhteistyö Ylöjärven kaupungin kanssa

 Toimitimme tiestön kuntoarvion korjattavista teistä Ylöjärven kaupungille. Osa jo korjattiinkin. Osa korjautuu lähivuosina. Ylöjärven kaupunki avusti. Saimme myös yhdistysavustusta kaupungilta sekä Suomi Sata juhlaan 300 €.

 Yhteistyö Siivikkalan koulun kanssa

 Yhteistyötä on tehty mm. Suomi Sata hengessä pidettiin kolmekin tilaisuutta. Koko koulu esittäytyi historiaa esitellen. Koulun vanhat oppilaat pitivät muistelutilaisuuksia jne… Häiriökäyttäytymisen ilta. OKY:n lehdessä on ilmoiteltu koulun myyjäisistä ja juhlista. OKY lahjoitti koulun 1 luokan oppilaille heijastinliivit. Lapset ottivat lahjoituksen vastaan todella kiitollisina.

 Yhteistyö muiden yhdistysten kanssa

 Yhteistyötä eri yhdistysten kanssa pidetään vireillä. Puheenjohtaja on osallistunut kerran Pirkan kylät kylätapahtumaan ja Pohtolan OKY.n voimalaitoskaavan lausumakokoukseen. Siivikkalan OKY ei lähtenyt hankkeen vastustamiseen mukaan.

 Talous

 Talous on koostunut Vadelman vuokratuloista, yhdistysavustuksesta, jäsenmaksutuloista, talkooavustuksesta, kaluston vuokrauksesta, henkilöauton peräkärryn vuok­rauksesta ja öljytilausten agenttipalkkioista, Siivikkalan Sanomien mainostuloista. Siivikkalan Sanomiin on saatu maksullisia mainoksia niin hyvin, että lehdet ovat melkein nollahintaisia OKY:lle. Jakelu tapahtuu talkootyönä. Ilmoitustaulun vuosi-ilmoitusvuokra ja nettisivujen käyttö ilmoituskanava toivat myös pientä lisätuloa.