13.1.2020 Ossi Sippola

Siivikkalan Omakotiyhdistys ry.
Toimintakertomus vuodesta 2019

 

Vuosi 2019 oli yhdistyksen 59. toimintavuosi.

 

Hallinto

 

Puheenjohtaja
Ossi Sippola

jäsenet:


Seppo Peltola varapj.
Jouko Pyysalo
Heikki Mäkelä
Rauno Erenius
Timo Myllyntausta
Pertti Kallionsivu
Tuija Rintala
Minna Selkee

Varajäsenet:

 

Saara Koivunen sihteeri

Kaisa Rantee tal.hoitaja

Susanna Rasi

Jarmo Palsinajärvi

Jarmo Piskonen


Paavo Susi


Toiminnantarkastajina toimivat Jukka ja Tuija Annala

 

Jäsenistö

 

Yhdistykseen kuului vuoden 2018 lopulla 456 jäsentä.

 

Tiedotus

 

Yhdistyksen toiminta-alueella jaettiin omakotiyhdistyksen Siivikkalan Sanomat -tiedotuslehteä suunnitelman mukaisesti 4 numeroa. Lehti jaettiin aina talkoilla OKY:n hallituksen jäsenten toimesta. Nettisivuja on pidetty yllä. Lehden toimittajana / päätoimittajana on ollut koko sen ilmestymisen ajan Ossi Sippola. Kohta 30 vuotta. Kylämme ammatinharjoittajat ovat mainostaneet lehdessä. Vuosi 2019 oli Ylöjärven kaupungin 150 v. juhlavuosi, joka osaltaan väritti Omakotiyhdistyksenkin vuotta.

 

Kokoukset

 

Sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset pidettiin.

Hallitus kokoontui 6 kertaa vuoden 2019 aikana. Kerran jopa laavulla..

 

Urheilu ja liikunta

 

Perinteiset hiihtokilpailut pidettiin Serlapuistossa. Osanotto oli hyvä. Pilkkikilpailut pystyttiin pitämään. Jäätilanne Sali tällä kertaa pilkkikisat hyvinkin. Lasten kesäkisoja uudistettiin urheilukisatyöryhmän ideointien pohjalta. Urheilukisat pidettiin, aiemmasta poiketen, kolmen lajin kisoina. 60 m juoksu, pituushyppy ja 1000 metrin juoksu. Kuula poistetiin turvallisuusriskinsä vuoksi. Palkintoina oli Ylöjärvi 150 v. juhlavuosimitalit..   Aikuisille pidettiin kuulakisa ja koko kesän kestävä Petanque-turnaus.

 

Kaluston vuokraus

 

Kaluston vuokraaminen jatkui, suhteellisen vilkkaana. Kaluston lainaustoimintaa jatkettiin. Laite­vuok­raustoiminnan hoitamisesta vastasivat Jarmo Piskonen (kärry) Jan Nickull ja Saara Koivunen. Miinaharavaa sai puheenjohtajalta.

 

Projektit ja muu toiminta

 

OKY:n laavuhanke eteni siten, että maapohja saatiin hankituksi ELY:ltä ja kaikki tarvittavat luvat Ylöjärven kaupungilta vuoden 2018 puolella.

Itse Laavu rakennus tehtiin koko kesän aikaa vieden, valmiista hirsikehikosta. Kasaus, maalaus, katon tekeminen ja penkit oli puolen tusinan papan työksi melkoisen haastava. Siinä se nyt on ja käyttöä on ollut kiitettävästi.

 

Muu toiminta

 

Pertti Kallionsivun jättiputken torjunta jatkui mutta nyt erittäin vähäisissä määrin. Toimintaa ei lopeteta. Välineet ja aineita on edelleen.

 

OKY:llä oli edustus ja tekijät Myllypuron kalaportaiden rakentamisprojektilla on ollut edelleen. Mielenkiintoa lisää se, että suurin Myllypuron silta uusittiin ja kalaportaat uusittiin.  

 

Kylätupa Vadelma

 

Kylätupa Vadelmaa on kehitetty edelleen. Ulkoinen ilme antaa mahdollisuuden kaikenlaiseen toimintaan. Tiloissa on hierontaa 3 päivänä viikossa. OKY:n hallitus piti kokoukset Vadelmalla. Ilmoitustaulut ovat toimineet ilmoitustauluina ja paikkana muutamalle mainokselle. Muutama menneitä muistellen ja lasten synttäritapahtuma on ollut Vadelmalla. Keväällä oli suurehko juoksutapahtuma. Satunnaisia kokouksia, lasten kutsuja yms.

 

 

Yhteistyö Ylöjärven kaupungin kanssa

 

Toimitimme tiestön kuntoarvion korjattavista teistä Ylöjärven kaupungille. Osa jo korjattiinkin. Osa korjautuu lähivuosina. Ylöjärven kaupunki avusti. Saimme myös yhdistysavustusta kaupungilta.

 

Yhteistyö muiden yhdistysten kanssa

 

Yhteistyötä eri yhdistysten kanssa pidetään vireillä. Puheenjohtaja on osallistunut kerran Pirkan kylät kylätapahtumaan

 

Talous

 

Talous on koostunut Vadelman vuokratuloista, Vadelman ilmoitustaulutuloista, yhdistysavustuksesta, Talkooavustuksesta, joka koski Ylöjärvi 150 juhlavuotta, jäsenmaksutuloista, puutarhatyökalujen vuokrauksesta, henkilöauton peräkärryn vuok­rauksesta ja öljytilausten agenttipalkkioista, Siivikkalan Sanomien mainostuloista. Siivikkalan Sanomien jakelu tapahtuu talkootyönä. Koko hallitus työskentelee korvauksetta, ottamatta esimerkiksi kilometrikorvauksia, joita toki joillekin kertyy jopa merkittävä määrä.